Luke blogt er op los! ( … of niet … )

Luke blogt er op los!
Boefjes gezocht!

Afgelopen zaterdagnacht was het weer eens raak. Dronken mensen waggelde door mijn straatje. Over het algemeen zal me dat worst wezen. Behalve als ze a) herrie maken of b) m’n spullen slopen. Dat laatste was in ieder geval het geval. Het eerste kan ik niet over oordelen, aangezien ik in Leeuwarden zat… Ik werd al in Leeuwarden gewezen op het feit dat de plantenbakken bij mijn voordeur wel eens wat minder plantjes zouden kunne bevatten. En ja hoor, tijdens het afkijken van de bewakingsbeelden (jaja!) zag ik een groepje boefjes om kwart over drie ‘s nachts door het beeld waggelen. Eentje trok zonder aarzelen wat planten uit de plantenbak en begon een lollige voetbalwedstrijd midden op de doorgaande weg. Bij het afkijken van de beelden kon ik een lach niet onderdrukken. Wat een prutsers… Met een licht gevoel van schaamte dacht ik terug aan die benevelde nacht in Antwerpen, te voet onderweg van de Zillion naar het studentenhuis van een vriend. Tijdens deze nachtelijke wandeling hebben we geen losse planten meegenomen. Nee, we namen de hele plantenbak mee. Oh ja, en een koperen deurknop. Wat waren deze boefjes dan toch een prutsers. Een paar lavendelplantjes van een euro per stuk. Maar nee, in mijn nieuwe rol als brave huisvader en bewoner van een rustig dorp moet ik hier tegen in het geweer komen! Er moet een burgerwacht komen! Patrouille op straat! Voor het gerecht met dit tuig. Laat ik zelf alvast beginnen met de beelden. Jammer alleen dat een lief klein spinnetje bezit het genomen van de zonnekap van de camera. Dat komt de boefjes wel ten goede, want ze zijn niet echt zichtbaar. Maar mocht u dit tuig kennen: ik geef ze graag een les over hoe je deze puberale grap wél goed uitvoert. Beneveld en al.

Klik hier voor de videofeed van de boefjes!

2 Responses to Boefjes gezocht!

 1. Matr1x says:

  Kom hier toevallig terecht via jouw profiel op http://www.synology-forum.nl en na het zien van de beelden vind ik het ineens erg nuttig om een USB cam te kopen voor de Synology DiskStation. Zijn deze beelden ook met zoiets gemaakt?

  Gr,
  Matr1x

  • admin says:

   Ja, deze beelden zijn gemaakt met een Foscam FI8905w die aangesloten is op een Synology DS211+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Categories
Twitter Goodies
 1. Iedere reactie, opmerking of vraag is welkom